Saturday, 1 December 2012

again and again


Assalamualaikum,

again and again?
lagi dan lagi?
ye,, lagi dan lagi tentang isu Palestin :)
isu ini memang takkan pernah terhenti !

serius seronok bukak FB bila news feed penuh tentang Gaza, Palestin..
gambar2 menyayat hati dan sebagainya.
setiap saat mesti ada update terbaru.
cuma Twitter kurang sikit kot..
masih ada lagi laa pasal cinta bla3..

disebabkan ramai orang share di FB dan Twitter, jadi ana share dekat blog lah.


 sasaran mangsa tak kira usia, jantina..


 adik: kakak, mana mak ayah kita?
kakak: sabar dik, mereka di syurga
huuu..sedihnyee
serius mereka tabah!


 beza kanak2 di sana!
kekuatan luar biasa!


 syahid kecil 


 masya Allah..teruskan berdoa kawan2


antara mangsa bom. tsk tsk

rasa macam helpless kan?
kita duduk kat sini mewah je, diorang kat sana berjuang..
takpe, teruskan DOA DOA DOA.
itu yang mereka harapkan sebenarnya dari kita..

pernah tak tertanya..
" kenapa mereka serang Gaza? kenapa tak serang kita? "

sebab, kita dah lama TEWAS dalam perang ! 

" eik, sejak bile kite perang, dengan mereka? mane pernah.. eee tipu tipu! "

betul, kita tewas dengan McD, TV, lagu, permainan, Kpops, rokok dan sebagainya..
kita diperalatkan oleh mereka. kita adalah black sheep mereka [kambing hitam] 
kita dah leka dengan hiburan..

tapi,
memang bukan semua. moga tak termasuk dalam golongan itu :)

dalam perang-perang, sedih-sedih mereka,,

 masih tertawa.. :')

 masih tersenyum..

bermain girang

hebat kan?

so, jom derma!





0 comment: