Monday, 5 November 2012

KBM

kami :)

Assalamualaikum, 

apa tu KBM? hmm, KBM tu ialah Keindahan Bersama Mu :) balik dari program ni, mata jadi sembam tak agak --' nak tahu kenapa? jom dengar cerita..

sebenarnya, pergi program bukan sebagai peserta tapi sebagai fasi. haha. fesi untuk form 3 &  5. woahh.
program ni macam memberi peringatan pasal kematian, kepentingan ukhuwah, ibu bapa..macam2 lah.

serius ,  sejurus selepas dapat tawaran jadi fesi, memang seram, yelaa perangai macam budak2 nak jaga form 5. memang tak sepadan lah kan. tapi itulah yang menguji kematangan diri sebenarnya. cehhh


ada satu malam ni kan, ada lakonan tau. macam ada situasi mak kita meninggal, pastu ada mayat diusung.
dan ana jadi pewaris si mati, yakni anak si mati. kerja ditugaskan adalah, menangis teresak2. lol.
macam reti pulak. leklek laa. buat je. kehkeh. mula2 tu masuk buat2 nangis, sekali tiba2 ternangis betul2 waktu berlakon. ahaha. tak sangka menjadi, pastu pengsan lah. apeape ntah. cehh ada bakat jugak jadi pelakon. bakat terpendam. krik. abaikan.

ada satu part ni, rasa bersalah sangat.
serius. tak concern langsung. tak bagus :(

setiap fesi ada pegang kumpulan. ana adalaa pegang 1 kumpulan ni. happy sangat budak2 tu. seronok dengan diorang. memang rapat lah.
tapi, bila last2 program, baru tahu ada salah sorang dari kumpulan ana ni dia dah takde ayah. 
huuuu. tak cukup taaruf .
waktu last2 program tu, tiba2 dia datang depan cerita pasal saat ayah dia meninggal. serius sebak sangat. satunya, sebab baru tahu, lagi satu sebab kisah dia lebih kurang macam ayah ana, cuma Allah tarik nyawa ayah dia. Allah lebih tahu. 

tu pasal mata sembam. ehek. malu je. macam fesi yang terlebih penghayatan ikut program ni. ahah. 
tapi, yang bestnya, diorang tak tahu kiteorang lagi muda, so diorang panggil "akak" ok. mula2 ganjal. lama2 ok, sebab tiba2 terjadi matang kat sana. ceh. poyo.

salam~

0 comment: