Monday, 5 November 2012

exam


asalamualaikum pembaca yang disayangi
alhamdulillah setelah 3 minggu periksa, akhirnya habis jugak

otak penat memerah
mata penat menahan ngantuk
tangan penat menulis
jantung penat berdegup laju
kaki penat menahan sejuk air-cond dewan

akhirnya..

tapi, tak rasa dah buat yang terbaik untuk ps 2
bak kata nani, tak "all out" haha.
serius. tak tahu kenapa form 4 macam ni.
malas semacam.
astaghfirullah hana. teruk betul.

tapi kenapa?
mungkin sebab tak faham betul2 subjek tu,
pastu takde mood nak belajar.
selekehlah hana.
ish. lepasni kena tuisyen! mesti!

"bila belajar macam faham,
jawab exam, blank.
itulah addmath"
-ayat sape ntah. tapi betul. haha. maaf ustazah :\

tapi kenapa?
mungkin jugak sebab hati kotor,
pastu ilmu susah nak masuk.
muhasabah jom semua.
tsk tsk.

من جدّ وجد

siapa berusaha, dia berjaya!

come on hana, ada setahun lagi sebelum spm
tiada yang mustahil.
chaiyyok! fighting!
lepasni kena belajar betul2. lillah. bukan sebab nak periksa je.
nanti sia-sia.

kawankawan,
jom redha dengan result kita.
jangan sedih, jangan over gembira.
syukur + sabar = bahagia selalu :D
exam dunia bukan segalanya,
exam akhirat yang segalanya, ok?
chill~

p/s: kepada sesiapa yang tengah spm, good luck, have faith in Allah.
walaupun anda tak baca ni, takpelah.. hmm

maaf mak abah guruguru kalau result tak memuaskan hati.
walaupun diorang tak baca. biarlah..hmm

0 comment: